Peste 9500 de bistrițeni au dus costumul popular și Roata de la Runc în Cartea Recordurilor

121

Mobilizare colosală a locuitorilor județului Bistrița-Năsăud care au răspuns invitației autorităților județene de a participa la Ziua Costumului Popular, desfășurată duminică, 14 mai 2017, pe Stadionul Orășenesc din Năsăud. Mii de bistrițeni au ales să poarte straie tradiționale, din dorința de a face cunoscute lumii întregi, atât jocul popular cât și costumul tradițional de pe plaiurile năsăudene.
Parada costumelor a animat străzile orașului, iar apoi oamenii au pătruns pe stadion, unde au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a obține nu unul, ci două recorduri mondiale. Astfel, în prezența reprezentantului Guinness World Record, oamenii au jucat ”Roata de la Runc”, joc recunoscut din 14 mai 2017 ca ”Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni”, record consemnat de către reprezentanții GWR. De asemenea, organizația a declarat oficial înregistrarea recordului pentru ”Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9643 persoane)”. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria orașului Năsăud, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Turismului, cu sprijinul partenerilor: Centrul Județean pentru Cultură, Inspectoratul Școlar Județean, C.N.I.P.T. Năsăud, Casa de Cultură Năsăud, Asociația ‘Produs în Bistrița-Năsăud’, A.D.I Turism în Bistrița-Năsăud, și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

https://www.youtube.com/watch?v=pltFsaJ7ueI

RECORD BISTRITA-NASAUD 

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro