Ioan Turc: ”Suntem absolut deciși să păstrăm Primăria Sîngeorz-Băi cu administrație liberală!”

turc

În urma declarațiilor acordate de prefectul județului Bistrița-Năsăud referitoare impulsionarea organizării unui referendum pentru demiterea primarului de la Sîngeorz-Băi, preşedintele Filialei Bistriţa-Năsăud a Partidului Naţional Liberal (PNL), Ioan Turc, și-a prezentat poziția politică cu privire la acest subiect. Contactat telefonic, liderul liberalilor bistrițeni, Ioan Turc, a precizat pentru ardeleanul.info:
”Având în vedere că una dintre atribuțiile prefectului este aceea de mediere, cu siguranță că această prerogativă nu a fost exercitată de către domnul prefect Ovidiu Frenț. În al doilea rând, nu pot să nu observ faptul că domnul prefect este extraordinar de promt în a impulsiona demararea cât mai urgentă a referendumului la Sîngeorz-Băi. Pentru mine nu e ceva surprinzător pentru că nu are rost să ne ascundem după deget, principiul independenței prefecților este unul pur teoretic. Prefecții, în cea mai mare parte, așa cum se întâmplă și în cazul domnului Ovidiu Frenț, provin din partidul politic aflat la guvernare, respectiv din Partidul Social Democrat și împreună cu PSD și cu instituțiile subordonate PSD colaborează pentru atingerea scopului politic al Partidului Social Democrat. ”, a precizat Ioan Turc.
Referitor la motivele care îi sunt imputate primarului Traian Ogâgău, preşedintele Filialei Bistriţa-Năsăud a Partidului Naţional Liberal (PNL), Ioan Turc, le-a catalogat drept argumente puerile.
”Sunt argumente puerile, sunt argumente care nu rezistă la o analiză minimală pentru că toate punctele din adresa la care faceți referire pot fi regăsite la marea majoritate a primăriilor din județ din țară, deci nu există nimic extraordinar care să justifice demararea procedurii referendumului la Sîngeorz-Băi. Motivația este una pur politică: PSD nu suportă faptul că o primărie de oraș din acest județ nu este administrată de către PSD și ține neapărat să vopsească totul în roșu, ține neapărat să obțină această primărie, în condițiile în care la Sîngeorz Băi există multe proiecte demarate de către primarul Traian Ogâgău și de către majoritatea din consiliul local, iar dacă aceste proiecte ar fi puse în practică, desigur că PSD-ului i-ar fi imposibil să câștige în viitorul apropiat primăria orașului. Lovesc acum pentru că încă nu se văd efectele proiectelor demarate de către primar, desigur nu mă refer la lucrurile pe care primarul le-a demarat deja cum ar fi curățenia orașului și anumite norme care țin de comportamentul civilizat în oraș...”, a precizat Ioan Turc.
Liberalii din județul Bistrița-Năsăud sunt deciși să utilizeze toate pârghiile pentru a-și păstra în funcții oamenii care au câștigat voturile cetățenilor la alegerile locale din 2016.
”Vreau să vă spun că suntem absolut deciși să păstrăm Primăria Sîngeorz-Băi cu administrație liberală, la Sîngeorz-Băi, timp de 16 ani oamenii au fost puși în situația de a duce povara unei administrații PSD care a afectat grav comunitatea. Sîngeorzul, dintr-o stațiune respectată în anii ”80, a ajuns un sat ceva mai mare datorită administrației PSD. Vom utiliza toate metodele pe care legea le permite pentru a bloca intențiile PSD de a confisca și Primăria din Sîngeorz-Băi și desigur vom face uz de toate pârghiile politice pe care le avem la îndemână pentru ca orașul Sîngeorz-Băi să evolueze, să se modernizeze, să aibă parte de o administrație eficientă.” a declarat liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro