Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

centrul dimitrie

În a doua zi de Paști, reprezentanții autorității administrative a comunei Șanț au dăruit comunității un edificiu cultural unic în România: Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti”. Ceremonia de inaugurare a fost precedată de un simpozion intitulat ”Poveste despre Șanț”, în cadrul căruia s-au lansat mai multe cărți și s-au ținut o serie de cuvântări despre comuna Șanț și locuitorii săi.
Primarul Ioan Szabo și-a exprimat bucuria de a fi alături de șănțeni într-un astfel de moment când eforturile administrației publice sunt încununate de succesul realizării unui vis al comunității. Panglica inaugurală a fost tăiată de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan, însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, subprefectul Ciprian Oprea Ceclan, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Vasile Puica și edilul Ioan Szabo. A urmat un spectactacol folcloric de excepție, avându-i ca invitați pe artiștii Ansamblului Folcloric ”Izvorul Someșului” Șanț, instruiți de coregraful Florin Hodoroga, interpreții Lucreția Pomohaci, Viorica Hojda și Dănilă Filipoi - directorul ansamblului, Vlăduța Lupău, Oana Tomoioagă și Saveta Bogdan.

Totodată a fost subliniată importanța Teatrului Nescris ”Constantin Iugan”, artiștii susținând pe scenă două momente: piesa de teatru ”Cu dreptatea în mână” și sceneta ”Căsnicie eșuată” pentru care au primit ropote de aplauze din partea celor peste 1000 de spectatori.
Pe parcursul evenimentului primarul Ioan Szabo a oferit mai multe Diplome de Excelență oamenilor care au contribuit la promovarea și punerea în valoare a potențialului social, economic, cultural al comunei Șanț. Printre aceștia se numără: Petrică Farcaș, Cristina Olteanu, Alin Ușeriu, Leon Grapini, George Ostace, Vasile Negrea, Nazarica Munteanu, Silvia Sasu, Sabina Filipoi, Viorica Hojda, Dănilă Filipoi.
Omul de afaceri Emil Iugan și prof. univ. dr. Vasile Pușcaș au primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Șanț.

 

 

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro