Ioan Oltean: "Nu am fost niciodată în localitatea Chitila şi drept consecinţă nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător..."

ioan olteanComisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil cererii privind arestarea preventivă a deputatului Ioan Oltean, formulată de DNA. Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Deputatul de Bistriţa-Năsăud spune că este nevinovat şi că a adus şi probe în acest sens. Parlamentarul a adăugat că nu a fost niciodată în localitatea Chitila sau în biserica în care se presupune că ar fi luat mită şi că nu-l cunoaşte pe denunţător.

"Nu am săvârşit niciuna din faptele de trafic de inflenţă şi complicitate la abuz în serviciu. (...)Sunt complet nevinovat, toate sunt numai minciuni. Nu am fost niciodată în localitatea Chitila şi drept consecinţă nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător - părintele Alexandrescu, dacă pot să-i spun părintele Alexandrescu - şi nu am luat BANI de la Mihai Rotaru", a spus Oltean, la finalul audierilor, scrie Mediafax.

El a mai spus că le-a prezentat colegilor din comisia juridică probe şi că nu a cerut să-l apere nimeni. "N-am cerut să mă apere nimeni. Dacă eu şi avocaţii nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, doar cel de Sus." a mai adăugat Ioan Oltean, citat de Mediafax.
Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti în suprafaţă de peste 61.000 de metri pătraţi. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.

Anchetatorii au stabilit, în baza probelor, că deputatul Ioan Oltean, "care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP", a intervenit la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

"În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii", susţin procurorii DNA.

Carmen IANCU

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro