Colibița a fost atestată ca stațiune turistică

romexpobistrita

Potrivit unei hotarâri de Guvern adoptată joi, 16 februarie 2017, localitatea Colibița din județul Bistrița-Năsăud a fost declarată stațiune turistică.
” Localitățile Borsec (județul Harghita) și Sucevița (județul Suceava) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de astăzi.
De asemenea, un număr de 10 localități sau zone componente ale unor localități au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier - județul Gorj, Boghiș - județul Sălaj, Colibița - județul Bistrița-Năsăud, Moisei - județul Maramureș, Negrești Oaș – județul Satu Mare, Pojorâta – județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș – județul Mureș, zona Băile Banffy – municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi – municipiul Moinești, județul Bacău.
Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.
După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.” se arată în comunicatul de presă emis de Guvernul României.
Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan s-a arătat încântat de decizia reprezentanților Guernului și a precizat: ” O veste pe care o aștept de foarte mult timp: Hotărârea de Guvern prin care localitatea Colibița este declarată oficial Stațiune Turistică!”.
Șeful forului administrative județean consider că hotărârea Guvernului este pasul concret ce va duce la dezvoltarea zonei.
”Este un pas concret care ne ajută foarte mult în dezvoltarea uneia dintre cele mai mirifice zone din România, Colibița, dar și a întregului areal Colibița-Tihuța-Valea Bârgăului!
Prin această decizie a Guvernului României, avem un mare plus în atragerea de finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii din această zonă și pentru stimularea investitorilor privați!” a postat președintele CJ BN Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.

Decizia Guvernului se suprapune unui alt eveniment ce se desfășoară în capitală. Este vorba despre Târgul de Turism al României, la care județul Bistrița-Năsăud are o prezență spectaculoasă.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro