Colibița între a primi sau a nu primi acreditarea de stațiune turistică de interes local

colibita iarnaAutoritățile județene depun eforturi pentru ca localitatea Colibița să fie declarată stațiune turistică. Conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și primarul comunei Bistrița Bârgaului, Vasile Laba, au participat marți, 2 februarie 2016, la recepția spațiilor de servicii destinate acreditării localității Colibița ca stațiune turistică. Este vorba despre un punct farmaceutic, un punct de prim ajutor și o stație Salvamont, amenajate în incinta Școlii generale din Colibița. Potrivit primarului Vasile Laba, valoarea totală a investițiilor se ridică la 218.000 lei.


”Este depusă documentația pentru ca localitatea Colibița să fie declarată stațiune turistică de interes local. Noi avem Planul Urbanistic General finalizat, avem ridicările TOPO și studiile, urmează să întocmim Planul de Urbanism Zonal. Noi am dat spațiul cu aprobarea Ministerului Educației Naționale, pe o perioadă de cinci ani, către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și dânșii au investit în cele trei obiective, astfel încât să putem respecta condițiile obligatorii din proiectul ce prevede declararea Colibiței ca stațiune turistică. Urmează să prindem în organigramă un post de farmacist și un medic de medicină generală. Așteptăm evaluarea comisiei care va decide dacă tot ceea ce s-a făcut corespunde cu cerințele de implementare a proiectului, astfel încât să se aprobe acreditarea, ceea ce ar trebui să se întâmple cât de curând.” a precizat primarul comunei Bistrița-Bârgăului, Vasile Laba.
Urmează ca cei de la consiliul județean să rezolve problema drumului Poarta Transilvaniei - de la Prundu Bârgăului până la Colibița - Mița-Valea lui Toader, acesta fiind unul dintre puctele cheie ale proiectului și parte a Strategiei de Dezvoltare a Județului Bistrița-Năsăud, ne-a mai declarat primarul Vasile Laba.
Carmen IANCU

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro