Școala de vară: la Dumitra, copiii învață meșteșugul cusăturii tradițioale

5scoala de vară

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Dumitra și-au dedicat zilele de vacanță copiilor participanți la Școala de Vară.
Pe parcursul lunilor iulie - august, la unitatea de învățământ din Dumitra s-au desfășurat o serie de cursuri, la care au participat atât elevi din clasele primare, cât și cei din gimnaziu, organizate sub forma unor tabere de vară.
În perioada 8 - 12 august 2016 la Școala Gimnazială Dumitra s-a desfășurat cursul de cusături tradiționale românești din cadrul Școlii de vară, proiect condus de doamnele prof. Hoza Oana Veronica și Lup Viorelia Diana.
”Cursul de cusături tradițioale a fost al treilea din șirul activităților Școlii de vară. Am avut zece elevi de clasa a V-a, dar a mai venit și niște băieței din clasele primare care au fost foarte activi. Fetele s-au implicat, sigur, și mă așteptam din partea lor, dar să îi văd pe băieți că sunt așa de entuziasmați, chiar nu m-am așteptat... Copiii au învățat să coase ”în cruciuliță” și-au mărit modelul și într-un final au realizat o floricică pe etamină, alții și-au scris numele, iar alții au dedicat mamelor modelele obținute. Am fost implicate în activitate eu, care am învățat să cos de la bunica mea și colega mea Oana Hoza, care a învățat să coase de la mama ei. Am ales să realizăm cu copiii lucruri simple, pentru că ne-am dorit să facem cu ei primul pas spre acest meșteșug tradițional care nu trebuie să dispară...”, a precizat pentru Ardeleanul.info, prof. Viorelia Diana Lup.
În luna iulie, prof. Carmen Măierean a desfășurat activități de pictură pe sticlă și cusături tradiționale, la care au participat copii din clasele de gimnaziu. O altă activitate cu participați elevi ai claselor primare a constat în pictură pe sticlă și a fost coordonată de prof. Eremia Marica și Emilia Bârsan. Toate aceste cursuri nu beneficiază de sprijin financiar, dar se desfășoară pe bază de voluntariat.
Carmen IANCU

Școala de vară - Dumitra 2016 Școala de vară - Dumitra 2016 Școala de vară - Dumitra 2016 Școala de vară - Dumitra 2016 Școala de vară - Dumitra 2016 Școala de vară - Dumitra 2016

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro