Școala de vară de la Telciu, ediția a 2-a (De)Localizând Europa: Estul, Celălalt și Ruralul 13-20 August 2017

scoalatelciu

Până la data de 1 august 2017, persoanele care doresc să participe la ediția din acest an a Școlii de Vară de la Telciu pot completa formularul de înscriere disponibil pe pagina de web a Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.
”Ediția din acest an a Școlii de vară de la Telciu se concentrează asupra poziționalității istorice, sociale și economice a periferiei și ruralității, în contextul ideii unei Europe în schimbare. Ce istorii diferite pot confrunta valurile recente ale izolaționismului și protecționismului, creșterea Europei etno-naționaliste și a ideilor polarizatoare ca „Europa cu două viteze”, precum și intruziunea continuă asupra bunurilor comune, resurselor naturale și economiilor de subzistență? Cum redefinesc „Estul”, „Sudul” și „Ceilalții” Europei, inclusiv ceilalții ei interni și coloniali, sensul Europei? Școala de vară de la Telciu este interesată în a prioritiza și a documenta diferitele răspunsuri ale istoriilor locale date modelelor globale, moștenirilor imperiale și planurilor de stat, conectând localitatea Telciu cu proiecte semnificative de modernizare și istoriile regionale și internaționale ale participanților la această ediție.”, transmite inițiatorul proiectului, Valer Simion Cosma.
Activitățile se adresează tuturor celor interesați, indiferent de vârstă, din țară sau din străinătate, iar accesul pentru cursanții din România și Republica Moldova este gratuit. Cei care locuiesc în Uniunea Europeană, dar au un venit minim garantat sub 500 de euro pe lună, precum și cei care locuiesc în țări din afara UE și doresc să participe la cursurile școlii de vară vor achita o taxă de participare de 50 de euro. Cursanții din UE care nu îndeplinesc condiția amintită anterior și cei din SUA vor achita valoarea de 100 de euro.
În urma înscrierii, persoanele interesate vor avea acces la toate activitățile și vor putea fi cazați la familii de telceni, în limita locurilor disponibile. Organizatorii vor asigura cursanților loc de campare cu acces la toaletă și duș. De asemenea, restaurantul ”Hovrea” le va oferi câte 3 mese pe zi, la un preț de 35 de lei, aproximativ 8 euro.

Sursa: http://centrulpentrustudiereamodernitatiisialumiirurale.ro/?page_id=289&lang=ro

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro