Elevii CNAM au sărbătorit Mica Unire

UNIREA6

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au celebrat astăzi Unirea din 24 Ianuarie 1859, prin câteva manifestări culturale și nu numai, în spațiul primitor al CDI. Evenimentul face parte din calendarul activităților educative al CNAM, coordonate de consilierul educativ Crina-Sorina Peter.
Vineri, 20 ianuarie 2017, elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a C, ai CNAM au celebrat Mica Unire într-un cadru primitor din incinta CDI. Activitatea a debutat cu vizionarea unui material PPT pus la dispoziție de profesoara de istorie Iulia Bradea, cu privire la Unirea Principatelor române din 24 Ianuarie 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul a contiuat cu o dramatizare a momentului realizată de elevii clasei a VII-a C cu sprijinul profesoarei de istorie. În distribuție s-au aflat trei personaje celebre: Mihail Kogălniceanu – Cristian Raul Peterlin, Alexandru Ioan Cuza – Mihai Chiş, Doamna Cuza – Andreea Maria Catalano.
În finalul întâlnirii cei de față au ascultat povestirea „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă, în lectura elevilor Daria Chita, Andreea Sângeorzan, Alexandra Moldovan și Teodor Encean din clasa a VII-a A, coordonați de profesoara de limba română, Aurelia Hîruța. Activitățile au fost prezentate de eleva Lorena Negrușa, din clasa a VIII-a C.
În cinstea Micii Uniri elevii au îmbrăcat costume naționale și au imortalizat momentul prin fotografii expresive realizate de Daria Mihalachi. Materialele bibliografice au fost puse la dispoziția elevilor de bibliotecara Nicoleta Butuza.
Carmen-Maria Rus, reporter de liceu

Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”Mica Unire sărbătorită la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro