Bistrița-Năsăud: Amenzi de 6600 de lei pentru evaziune fiscală


fall 163496 960 720

În perioada 19.12.2016-23.12.2016, inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat un număr de 71 controale în: târguri de animale, pieţe agroalimentare, unităţi de procesare lapte, centre de prelucrare lapte, unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de alimentaţie publică, baruri, unităţi de fabricare vin, unităţi de fabricare chipsuri din cartofi, unităţi de fabricare suc, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros precum şi controale în trafic.
Controalele au vizat în special prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarna, când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi nonanimală creşte.

Reprezentanţii DSVSA-BN împreuna cu cei ai Inspectoratului General al Poliţiei au desfăşurat activităţi de colaborare interinstituţională privind Planul de măsuri comun „Interconect II” 2016, al caror scopul principal a fost combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare.

În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600 lei şi 4 avertismente.

Principalele deficienţe constatate au fost:
- nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare;
- nerespectarea prevederilor legale privind manipularea neigienică a produselor alimentare;
- neintreţinerea spaţiilor de depozitare şi comercializare a produselor alimentare.


A fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a cantităţii de 45,4 kg produse alimentare neconforme.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentelor privind încadrarea în valorile maxime admise a aditivilor şi substanţelor interzise, a nivelului de contamnare radioactivă, a parametrilor de calitate, a parametrilor microbiologici, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
În urma efectuării examenului trichineloscopic la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud a confirmat un număr de 8 cazuri de trichineloză în perioada 03-18.12.2016.
Carnea provenită de la porcii depistaţi cu Trichinella Spiralis, în cantitate totală de 1500 kg a fost confiscată şi dirijată către distrugere.
In perioada 19.12-26.12.2016, în judeţul Bistriţa-Năsăud nu au mai fost confirmate alte cazuri de trichineloză la porcii proveniţi din gospodăriile populaţiei.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro