• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Primarul Nicolae Moldovan pregătește modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale din Beclean

Beclean trafic 2

,,Drumul Gării din Beclean. Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean” – un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului local
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a publicat, în data de 12 aprilie 2017, spre consultare publică, Ghidul Solicitantului. Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI și POR/2017/3/3.2/1/BI, Axa prioritară 3 –„Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.
Ca urmare a acestui apel de proiecte, după întocmirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al localităţii, document important în identificarea priorităţilor de modernizare, dezvoltare şi extindere a infrastructurii rutiere, stradale şi pietonale, Primăria oraşului Beclean a demarat procedurile privind materializarea unui proiect de anvergură ,,Drumul Gării din Beclean. Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean”- un proiect destinat atragerii unor investiţii semnificative cu fonduri europene nerambursabile, al carui scop principal este modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale din oraş.
Este vorba despre un proiect important pentru descongestionarea şi fluidizarea traficului rutier din oraş, pentru dezvoltarea mobilității locuitorilor orașului și pentru funcționalitatea sistemului de transport local, indiferent de modalitatea de deplasare utilizată. Acesta vizează o mai bună funcționalitate și crearea de legături mai eficiente și cu localitățile din zonă, în contextul în care Becleanul a devenit de câţiva ani o destinaţie turistică importantă din nordul Transilvaniei şi este o localitate în dezvoltare continuă, fiind în acelaşi timp şi centrul Grupului de Acţiune Locală ,,Ţinutul Haiducilor”.
Noul proiect ce se pregăteşte pentru implementare se va baza pe situația existentă în domeniul transportului și va prezenta soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea transportului public, pentru fluidizarea traficului din oraş, pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii pentru pietoni și a infrastructurii pentru biciclete, a formelor de transport ecologic, a transportului cu autovehiculul propriu, având în vedere o creștere a siguranței traficului și o mai bună mobilitate a beclenarilor, care să aibă la dispoziție mai multe modalități de transport.
Dacă va obţine finanţarea europeană nerambursabilă dorită de către administraţia publică locală, proiectul ,,Drumul Gării din Beclean. Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean” va materializa un set de obiective de investiţii şi măsuri tehnice cum ar fi crearea unor variante rutiere ocolitoare, îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, implementarea unor trasee de transport ecologic, trasee de transport turistic, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor sau noi reglementări rutiere.
Iată care sunt cele mai importante obiective incluse în proiectul ,,Drumul Gării din Beclean. Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean”, prin realizarea cărora se va moderniza infrastructura rutieră şi pietonală din oraş:
1. Infiinţarea unei companii municipale de transport local
2. Incheierea unui CSP în conformitate cu Reg. CE 1370/2007
3. Achiziţie mijloace de transport electrice (5 autobuze electrice)
4. Implementarea sistemului de e-ticketing si informatizare dinamica staţii TP
5. Realizare de staţii noi de transport public
6. Realizarea unei autobaze şi dotarea cu echipamente de mentenanţă
7. Modernizarea str. Codrului pentru susținerea transportului public
8. Modernizarea str. Horea pentru susținerea transportului public
9. Modernizarea str. Morii pentru susținerea transportului public
10. Modernizarea str. Bobâlna pentru susținerea transportului public
11. Modernizarea str. Grigore Silași pentru susținerea transportului public
12. Modernizarea str. Petru Maior pentru susținerea transportului public
13. Modernizarea str. I.P. Reteganul pentru susținerea transportului public
14. Realizarea unei zone pietonale și shared space în zona str. Parcului și a Bazinului de înot pentru desfășurarea de activități ale comunității
15. Realizare stație de încărcare cu energie electrică pentru autoturisme și autobuze la Băile Figa
16. Infiinţarea unui traseu de transport public pe traseul Valea Viilor-Ion Creangă - M. Kogălniceanu-Gheorghe Doja-Codrului-Gara-Horea-1 Decembrie 1918-I.P. Reteganul-Petru Maior- Parcului-M. Kogălniceanu
17. Infiinţarea unui traseu de transport public pe traseul Coldău-M. Kogălniceanu-Morii-Gara-Grigore Silaşi-1 Decembrie 1918-Băile Figa-Figa

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro