• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Primarul Nicolae Moldovan continuă proiectele pentru dezvoltarea orașului Beclean

Reabilitare retea apa

Orașul Beclean se află în plin proces de dezvoltare, administrația locală condusă de primarul Nicolae Moldovan utilizând în acest scop mai ales fonduri europene. Renovarea a două școli, asfaltarea și pavarea drumurilor și aleilor din cartierul și satul de vacanță de la Băile Figa, proiectul de mobilitate urbană în valoare de 5 milioane de euro, precum și înlocuirea tuturor conductelor de apă vechi din oraș și din cartierele aparținătoare sunt puncte importante aflate pe agenda edilului.  

,,Avem câteva obiective care sunt deja licitate, pentru unele dintre ele lucrările vor începe chiar cu luna octombrie și probabil o parte vor fi gata chiar la final acestui an sau la începutul anului viitor. De exemplu, mult așteptatata reabilitare totală a școlii generale din Coldău, unde avem aproape un milion de lei alocați, bani veniți prin PNDL de la Ministerul Dezvoltării, precum și școala din Figa, unde avem alocați 1,2 milioane pentru reabilitare totală. Apoi, avem câteva lucrări care deja încep la satul de vacanță de la Băile Figa, acolo unde se pavează toate aleile, iar pentru drumurile din Podirei și din satul de vacanță pregătim  toate documentațiile necesare pentru a fi reabilitate zece drumuri din Podirei, respectiv cinci drumuri la cabane, un proiect în valoare totală de aproape 70 de miliarde lei vechi. 

Tot la Băile Figa se construiește chiar în această perioadă încă un set de toalete, exact în oglindă cu cele existente, pentru că era nevoie să se construiască unele noi mai aproape de zona de terasă. În paralel cu această lucrare, ca o altă noutate pentru turiști, vom pregăti sistemul de încălzire a apei de la bazinul mare, deoarece am observat că este o necesitate, mai ales pentru zilele mai puțin călduroase. 

Mai departe, deja s-a trimis la Minister repartiția fondurilor care să se aloce anual pentru construcția Centrului SPA, fiind o lucrare de 27,5 de milioane de lei în total, am decis o repartiție de 9,1 de milioane de lei pe an, așa cu siguranță se va putea bugeta și acest proiect. Apoi, aș dori să îi informez pe cetățeni că deja e licitată proiectarea la noua Casă de Cultură, acel Centru Multifuncțional care va fi construit în Piața Mare, chiar sunt curios cum va arată proiectul final, pe care evident îl vom prezenta tuturor. Am depus deja proiectul de mobilitate urbană în valoare de cinci milioane de euro, este primul proiect depus la ADR N-V, iar condiția de "primul venit-primul servit" este îndeplinită, iar asta înseamnă că șansele să primim finanțare este una foarte mare. 

Sigur că pe finalul acestui an, în lunile noiembrie și decembrie vom pregăti intens toată perspectiva anului 2018, iar la finalul decembrie vom putea anunța care sunt toate proiectele care vor primi finanțare și vor fi derulate în anul următor. Anul acesta am depus eforturi mari pentru a pregăti toate proiectele, a fi mature, a le ridica la un nivel la care să se poată pune în practică. 

Deja sunt foarte avansate studiile de fezabilitate pentru reabilitarea termică a celor nouă blocuri din oraș, selectate în prima fază pentru accesarea de fonduri europene, dosarele vor fi depuse în cel mult o lună și vor fi finanțate fără nicio problemă. Tot la categoria fonduri europene, suntem bucuroși că avem posibilitatea de a accesa un nou proiect pentru reabilitarea de străzi, ca o continuare a proiectului de mobilitate, prin care străzile Morii, Grigore Silași, Someșului, Dobrogeanu Gherea și Aleea Trandafirilor vor arăta la standarde, ca să completeze modernizarea centrului orașului. Practic, toate aceste străzi vor intra intr-un nou proiect de reabilitare a centrului orașului. În următorul an tot orașul va prinde contur, sigur va fi un an în care orașul va intra din nou în șantier, dar va fi un șantier binevenit, de care toți cetățenii se vor bucura la final pentru că rezultatul va fi unul deosebit pentru comunitate". 

 

Primarul Becleanului a mai anunțat faptul că toate conductele vechi de apă din oraș vor fi înlocuite tot de anul viitor și tot cu ajutorul fondurilor europene. În plus, vor fi racordate la noul sistemul de canalizare al orașului toate cartierele limitrofe ale Becleanului, precum și zonele periferice ale Becleanului: Coldău, Valea Viilor, pe drumul spre pasarela de către Bistrița, sau la Băile Figa, printre altele. Proiectul face parte din partea a doua a Masterplanului de apă și canal, desfășurat la nivel județean. 

 

Vă amintim că în ultimii doi ani de zile Becleanul a căpătat o nouă "față" grație proiectului european de reabilitare a Parcului Central, proiect cu ajutorul căruia ,s-a putut practic moderniza întreg centrul orașului, . 

Articole similare: 

http://ardeleanul.info/index.php/8-ultimele-stiri/881-vacanta-la-baile-figa-nu-s-a-incheiat-afla-ce-poti-face-in-perioada-sezonului-rece

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro