• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Vacanța la Băile Figa nu s-a încheiat. Află ce poți face în perioada sezonului rece.

Baile Figa vazute de la inaltime

Șirul succeselor înregistrate de administrația din orașul Beclean odată cu deschiderea complexului Băile Figa se completează de la an la an. De la inaugurarea care a avut loc în anul 2010 și până în prezent, Băile Figa au atras peste un milion de turiști, datorită posibilităților pe care le oferă. Băile dulci sau sărate, posibilitățile de terapie cu nămol curativ și toboganele provocatoare au adus încasări cu mult peste valoarea înregistrată în 2016, rezultate de la vizitatorii care au trecut pragul parcului balnear în vara ce tocmai s-a sfârșit. Aproximativ 10 000 de turiști au profitat din plin de fiecare zi cu soare petrecându-și timpul în parcul de distracții acvatice aflat la 3 kilometri de centrul orașului Beclean, fapt ce a propulsat complexul în poziția fruntașă de pe piața serviciilor cu profil balnear disponibile în Transilvania. Parcul Balnear cu aqualand a atras turiști din toate regiunile țării. Suceava, Mureş, Neamț, Maramureș, Sălaj, Cluj sunt județe care au ales Băile Figa pentru petrecerea timpului liber, spre mulțumirea proprietarilor de pensiuni care au de câștigat din investiția cu care au pariat pe succesul parcului balnear. Toţi aceşti oaspeţi ai meleagurilor beclenare confirmă încă o dată reuşita deosebită a transformării Becleanului într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întregii Transilvanii, iar afluenţa continuă şi numeroasă de turişti care vin aici din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate sunt o bucurie nemărginită pentru conducerea administraţiei locale, care a depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect care a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României. Și în sezonul rece, turiștii sunt întâmpinați cu ofertele balneare sub acoperiș - saună, fitness, înot în apă caldă, în timp ce proprietarii de pensiuni se pregătesc să vină în întâmpinarea cererilor specifice sărbătorilor de final de an. Ridicată cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, stațiunea întinsă pe 15 hectare a schimbat în doar câțiva ani viața orașului de pe Someș, asaltat de turiști în fiecare vară, din 2010 încoace. Băile Figa sunt administrate de către Primăria oraşului Beclean, care are noi proiecte de continuare a modernizării şi extinderii parcului balnear în urma succesului extraordinar de care se bucură zona de la inaugurare până acum, cu o amplă reamenajare peisagistică a spaţiilor verzi, proiect ce va fi realizat în colaborare cu Universitatea Agricolă din Cracovia (Polonia), va fi construit încă un tobogan acvatic uriaş, cu o lungime de alunecare de aproape 50 de metri, un Centru Medico – Social pentru Persoanele Vârstnice şi un Centru Spa, care să transforme staţiunea beclenară într-o destinaţie turistică all-season.

Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017Vacanța la Băile Figa - 2017

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro