• Doi polițiști bistrițeni au fost medaliați cu argint și bronz la Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor Interne

  Doi polițiști bistrițeni au fost medaliați cu argint și bronz la Campionatului de Judo al...

  Saturday, 18 November 2017 08:18
 • Furt înregistrat la o casă de pariuri din Bistrița-Năsăud

  Furt înregistrat la o casă de pariuri din Bistrița-Năsăud

  Saturday, 18 November 2017 08:00
 • Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor - data limită pentru depunerea cererilor - 17 noiembrie 2017

  Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor - data limită...

  Wednesday, 15 November 2017 19:01
 • APIA anunță plăți pentru sectorul zootehnic

  APIA anunță plăți pentru sectorul zootehnic

  Wednesday, 15 November 2017 18:48
 • Ioan Szabo: ”...eforturile noastre vor aduce noi lucrări de investiții în comuna Șanț!...”

  Ioan Szabo: ”...eforturile noastre vor aduce noi lucrări de investiții în comuna Șanț!...”

  Monday, 13 November 2017 18:06

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD COMUNICAT DE PRESĂ

beznapompier


Situația centralizatoare a urmărilor fenomenelor meteo înregistrate duminică - 17.09.2017, pe raza județului Bistrița - Năsăud
Situația pagubelor înregistrate/ localități, respectiv drumuri:
- 47 localități afectate (Bistrița, Unirea, Viișoara, Sigmir, Nasaud, Beclean, Sângeroz-Băi, Cormaia, Livezile, Bistrița-Bârgăului, Colibița, Uriu, Reteag, Telciu, Fiad, Tîrlișua, Molișet, Borleasa, Spermezeu, Nimigea de Jos, Florești, Mogoșeni, Josenii Bîrgăului, Mijlocenii Bîrgăului, Mureșenii Bîrgăului, Prundu Bîrgăului, Susenii Bîrgăului, Rodna, Leșu, Șintereag, Cociu, Cireșoaia, Tiha Bârgăului, Tarpiu, Tăure, Nimigea de Sus, Nepos, Ilisua, Cociu, Perișor, Cușma, Piatra Fîntînele, Jelna, Matei, Rusu de Jos, Dumbrăveni).
- 63 localități cu rețele electrice afectate :
Bistrița –parțial, Unirea –parțial, Dorolea, Cușma, Livezile-parțial, Colibița, Piatra Fîntînele, Jelna, Ghinda, Orhei, Ragla, Dumitrita, Budacu de Sus, Dumitra, Cepari, Liviu Rebreanu, Matei, Moruț, Fantanele, Bungard, Salcuta, Zoreni, Corvinesti, Bidiu, Ienciu, Nușeni, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Malin, Chiochis, Chiraleș, Țigău, Siniacob, Chintelnic, Șieu Măgheruș, Dumbrăveni, Negrilești, Ciceu Giurgești, Ciceu Hășmaș, Ciceu Cristești, Agrieș, Agrieșel Runc, Piatra, Săsarm, Cociu, Mogoșeni, Chiuza, Mireș, Piatra, Zagra, Suplai, Aluniș, Poienile Zagrei, Rebra, Parva, Coșbuc, Telciu, Telcișor, Fiad, Romuli, Dealu Ștefăniței, Lunca Ilvei, Ilva Mare.
Pentru remedierea deficiențelor, de mai bine de 15 ore, 21 de echipe de intervenție de la furnizorul de energie electrică și personal tehnic acționează pentru soluționarea situațiilor locale și punctuale. La ora 12.00, aproximativ 30000 consumatori nu erau alimentați cu energie electrică.
Rafalele de vânt au afectat aproximativ 20 acoperișuri de bloc și circa 50 de acoperișuri de case, pompierii militari, voluntari și membrii comitetelor locale pentru situații de urgență au sprijinit populația afectată, mai ales în zonele în care exista riscul prăbușii unor elemente de construcții/acoperișuri. Acoperișul Școlii Generale clasele I – IV din localitatea Mogoșeni a fost parțial afectat, elevii urmând cursurile la Școala Generală din localitatea Nimigea, până la repararea acoperișului. Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud au avut 19 intervenții în acest sens, dar și pentru degajarea căilor de comunicație rutieră. Încă din seara zilei de duminică, 17 septembrie, toate drumurile naționale, județene și comunale au fost deblocate/degajate, circulația se desfășoară în condiții normale.
Circulația feroviară pe secția CF 502, între Vatra Dornei și Ilva Mică a fost reluată în această dimineață, după ce pe timpul nopții a fost oprită din cauza copacilor căzuți pe calea ferată și a firelor de electricitate rupte de vântul puternic. Pe acest tronson se vor folosi locomotive cu tracțiune diesel, fiind impuse restricții de viteză. Trenurile care au tranzitat ruta Dealul Ștefăniței – Salva au fost deblocate încă de aseară, în acest moment circulația feroviară pe acest tronson se desfășoară în condiții normale.
Acțiunile de intervenție ale tuturor instituțiilor implicate au fost coordonate de președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, domnul prefect Ovidiu Frenț și de către subprefectul județului Bistrița Năsăud, domnul Ciprian Ceclan Oprea, de la nivelul ISU Bistrița – Năsăud.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro