• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Echipajele ISU Bistrița sunt în teren pentru eliminarea consecințelor furtunii de duminică

masinainaltimeisu

Echipa de intervenție la înălțime din cadrul ISU Bistrița se află în teren pentru a remedia efectele furtunii de duminică. Luni, 18 septembrie 2017, salvatorii s-au aflat pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița, cu o autospecială de intervenție la înălțime, necesară pentru remedierea pagubelor apărute la acoperișul unui bloc de locuințe afectat de vânt, din care s-au desprins mai multe țigle. Circulația în zonă a fost dirijată de reprezentanți ai Poliției Locale Bistrița.
De altfel, pentru gestionarea situației operative din teren, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a alertat toate subunitățile ISU Bistrița, precum și toate comunitățile locale din județ.
”Peste 40 de pompieri militari, ofițeri și subofițeri și grupa operativă a inspectoratului, cu 11 mijloace tehnice – autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor cu accesorii pentru diferite tipuri de situații de urgență, echipaje SMURD, echipaje de descarcerare și cele de intervenție și salvare de la înălțime - au fost alocate în zonele în care populația a fost afectată și au făcut eforturi susținute pentru sprijinirea cetățenilor. Concomitent, la nivel local, peste 80 de persoane din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și Serviciile Voluntare pentru Situații de urgență, cu mijloace tehnice puse la dispoziție de autoritățile locale, au acționat pentru sprijinirea populației afectate.”, transmiteau reprezentanții ISU Bistrița, duminică seara, după furtună.
”Un bilanț preliminar arată că municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Beclean și Sângeorz Băi și 14 comune cu 29 de localități au fost afectate de efectele furtunii (acoperișuri îndepărtate total sau parțial, copaci rupți, stâlpi și fire electrice rupte, autoturisme avariate). De asemenea, aproximativ 59000 (cca. 166000 persoane) au fost afectate total sau parțial din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. Echipele de intervenție ale furnizorului de energie electrică sunt în teren pentru remedierea defecțiunilor.”, se mai arată în informarea transmisă de reprezentanții ISU Bistrița.

Intervenție ISU Bistrița, 18.09.2017Intervenție ISU Bistrița, 18.09.2017

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro