• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Dezastru în Bistrița-Năsăud, în urma unei furtuni violente. Zeci de localități sunt în beznă, iar unele rămân fără apă rece

dezastru1

O furtună violentă, care a lovit județul Bistrița-Năsăud duminică după-amiază, a lăsat în urmă pagube în valoare de mii de lei și mai multe localități fără curent electric. Liniștea unei zile obișnuite de duminică a fost spulberată în aproximativ 10 minute, când a apărut din senin un vânt puternic însoțit de ploi și descărcări electrice. Vântul a măturat tot ce i-a stat în cale, de la acoperișuri de case, garduri și chiar porți, folii de pe solarii, la copaci aruncați peste firele de electricitate, dar și peste zeci de mașini parcate. Autoritățile au intervenit pentru a degaja mai multe drumuri naționale blocate de copacii smulși de vânt, două persoane au decedat și mai multe au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit ISU Bistrița, s-au înregistrat pagube materiale importante în Bistrița, Beclean - unde acoperișul unei case s-a aprins, Năsăud și Sângeorz-Băi. De asemenea, cetățeni din zeci de localități au rămas fără energie electrică din cauza firelor de curent peste care au fost doborâți copaci. Un bărbat de 57 de ani aflat la plimbare cu familia și-a pierdut viața după ce un copac a căzut peste el, în Parcul Municipal din Bistrița, iar un alt bărbat a fot răpus de un alt copac, în localitatea Borleasa. Furtuna a mai făcut 17 victime care au ajuns la spital pentru îngrijiri suplimentare. Copaci smulși din rădăcini au ajuns pe carosabil pe DN17, DN17C și DN17 D, calea de iesire din județ prin Pasul Tihuța fiind blocată. Angajații Electrica intervin pentru a relua furnizarea energiei electrice. De asemenea, Aquabis informează cetățenii că este posibil ca unele localități să rămână fără apă rece.
”Astăzi, 17.09.2017, în urma furtunilor care s-au abătut supra localităților Năsăud,Rebrișoara,Salva,Nepos,Feldru și Sg.Băi, au fost avariate mai multe Stații de Transformare a energiei electrice lăsând aceste localități fără energie electrică. Până la remedierea acestei situații de către Electrica S.A. nu v-or putea funcționa Stațiile de tratare a apei, ceea ce va conduce la lipsă presiune sau chiar lipsa apei in localitățile respective. S.C. Aquabis S.A. îşi cere scuze faţă de consumatori pentru disconfortul apărut în acest interval.”, transmit reprezentanții Aquabis.

17092017170920171709201717092017

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro