• Strategiile de dezvoltare locală vor fi dezbătute în cadrul întâlnirilor LEADER

  Strategiile de dezvoltare locală vor fi dezbătute în cadrul întâlnirilor LEADER

  Tuesday, 19 September 2017 10:32
 • Absolvenţii oricărui nivel de învățământ au noi șanse de ocupare a unui loc de muncă

  Absolvenţii oricărui nivel de învățământ au noi șanse de ocupare a unui loc de muncă

  Tuesday, 19 September 2017 10:23
 • Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud anunță vaccinarea antipneumococică

  Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud anunță vaccinarea antipneumococică

  Tuesday, 19 September 2017 05:32
 • COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD COMUNICAT DE PRESĂ

  COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD COMUNICAT DE PRESĂ

  Monday, 18 September 2017 17:32
 • Echipajele ISU Bistrița sunt în teren pentru eliminarea consecințelor furtunii de duminică

  Echipajele ISU Bistrița sunt în teren pentru eliminarea consecințelor furtunii de duminică

  Monday, 18 September 2017 10:10

Atenție șoferi! Canicula impune restricții de circulație!

 

cod rosu 57797700

România este acoperită în totalitate de avertizări meteorologice privind valul de căldură excesivă și disconfort termic accentuat, care afectează toate sectoarele, inclusiv circulația pe drumurile puclice.

Meteorologii au emis, joi, o avertizare de cod roșu de caniculă în 12 județe din vestul țării, valabilă de vineri de la ora 09:00, până sâmbătă la ora 21:00. Temperaturile vor urca până la 42 de grade Celsius! În următoarele două zile, restul țării va fi sub cod portocaliu de caniculă, adică temperaturile se vor situa între 36 și 39 de grade Celsius.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis un comunicat prin care anunță restricții de circulație pentru drumurile din județele afectate de caniculă.

”Astăzi, 03.08.2017, în intervalul orar 12:00 — 20:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează 15 de județe din vestul țării vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone. Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 40 de grade) emis de ANM. Avertizarea este emisă pentru următoarele județe: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud", se arată în comunicatul CNAIR.

Astfel, CNAIR S.A. interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole. transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Reprezentanții CNAIR spun că pe sectoarele de drum supuse temperaturilor ridicate, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro