• Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Păunul Năsăudean va fi prezent la Paris Fashion Week

  Tuesday, 25 September 2018 08:41
 • ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  ”Ziua Coșbuc” - la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

  Wednesday, 09 May 2018 13:10
 • Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti” din comuna Șanț, unic in România

  Wednesday, 11 April 2018 18:16
 • Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Votați Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” de la Șanț, județul Bistrița-Năsăud!

  Sunday, 25 March 2018 17:28
 • „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  „Cucule de pe măgură/ De ce cânți pe tișitură?...”

  Sunday, 25 March 2018 16:46

Naveta pentru studenții de pe Valea Someșului nu va mai fi o problemă

cuc1

Ministrul Transporturilor, răzvan Cuc marți, a fost întâmpinat, marți 1 august 2017, de primarii Ioan Szabo, Valentin Grapini, Vasile Borș Traian Ogâgău, dar și de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la redeschiderea tronsonului de cale ferată Rodna - Ilva Mică și redeschiderea Pasului Rotunda, care asigură legătura județului Bistrița-Năsăud cu Moldova. Ministrul Răzvan Cuc a inaugurat garnitura de tren modernă care va transporta navetiștii pe ruta Rodna- Ilva Mică și a anunțat introducerea unei noi rute: Rodna - Cluj Napoca, destinată în special elevilor și studenților care își desfășoară activitatea școlară la Cluj Napoca.
” Acest tronson a fost închis încă din anul 2013, deci practic am refăcut și am redus normalitatea. Toți oamenii pot beneficia acum de această cursă între Ilva Mică și Rodna Veche și, bineînțeles, tot astăzi s-a introdus și cursa între Ilva Mică și Cluj, pentru a avea destinația finală Cluj. Prețurile sunt atractive, așa că îi poftim pe toți să circule cât mai intens cu trenul, e la jumătate de preț din ce am înțeles, vorbim de prețul la această cursă față de transportul rutier pentru elevi și studenți. E undeva la 2,2 lei pentru elevi și 4,4 lei pentru studenți...Împreună cu dl. președinte Emil Radu Moldovan am discutat și despre DN 17 C și DN 17 D, iar acum urmează să facem o vizită la unul dintre obiectivele care necesită o atenție sporită, eu nu am decât să vă urez drum bun și călătorie plăcută tuturor celor care veți folosi acest tronson și eu vă asigur că vom fi tot timpul alături de oameni care au proiecte constructive așa cum este domnul președinte Moldovan. ” a precizat ministrul Răzvan Cuc.
Importanța redeschiderii tronsonului de cale ferată Rodna -  Ilva-Mică a fost subliniată și de președintele CJ Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan:
”Cred că ceea ce domnul ministru a făcut, gestul de a readuce la normalitate această zonă, de a oferi posibilitatea oamenilor și mai ales tinerilor, elevilor care fac naveta spre Colegiul ”Solomon Haliță” din Sângeorz-Băi și mai ales continuarea traseului pe ruta Rodna - Cluj, unde studenții conform deciziilor PSD de anul trecut au gratuitate, vă dați seama că 30 de lei de exemplu care îi dădeau în plus de la Rodna la Cluj, le rămân bani de buzunar, cu 30 de lei înapoi, înseamnă 60 de lei pe săptămână, care înseamnă chiar 240 de lei pe lună și ca să fii student și să ai 240 de lei bani în plus de cheltuială e un foarte mare câștig pentru toți oamenii normali, pentru unii poate că nu înseamnă nimic... De asemenea, așa cum bine spunea domnul ministru, elevii și pensionarii au reducerea de 50 la sută, oferită de Guvernul României prin Ministerul Transporturilor și SNCFR, deci de la 4,4 lei preț oficial la 2,2 lei, am spune un sfert din cât plătesc astăzi la transportul cu un microbuz sau un alt mijloc de transport sau 10-15 la sută din cât plătesc la negru pentru transportul cu alte mijloace, din informațiile pe care le avem. Nu ne vom opri aici. Mă bucur că domnul ministru și-a dat acordul ca SNCFR să continue investițiile în infrastructura de cale ferată pentru a putea ridica viteza de rulare pentru că în momentul de față, în două luni s-a făcut ceea ce s-a putut face, dar investițiile continuă. Avem două licitații în desfășurare, e vorba despre două contracte cadru prin care se va moderniza calea de rulare auto pe model Bistrița - Năsăud sau Beclean - Salva, de la Feldru la poalele dealului din Pasul Rotunda și de la Salva la poalele dealului Ștefăniței. Un alt contract special este între Năsăud și Feldru. Avem investiții mai mari care trebuie să modernizeze cele trei dealuri: Dealul Dumitrei, Dealul Ștefăniței și Pasul Rotunda, dl ministru mi-a promis în luna mai că vorbește cu CNAIR-ul să delege competențele pentru lucrările de achiziții publice pentru aceste investiții la DRDP Cluj și la rectificare vor fi prinși bani pentru a putea demara achizițiile pentru aceste lucrări de investiții. Sunt lucruri extraordinare pentru noi, care pot dezvolta zona.” a adăugat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan.

Ministrul Transporturilor a fost întâmpinat de către reprezentanții UAT Rodna și Șanț cu produse tradiționale: lapte și caș, tradiționala pâine de casă și a primit în dar costumul popular din zona Văii Someșului.
Delegația care îl însoțește pe ministrul Răzvan Cuc s-a îndreptat spre Pasul Rotunda.

Despre Noi

Ardeleanul.info isi propune sa fie site-ul cel mai bun in domeniul de actualitate rurala. Site-ul a fost infintat in anul 2015 din initative prietenesti si doreste sa aduca informatia utila spre utilizator intr-un mod simplu, ferm si corect. 

Contact

Pentru orice intrebare sau informatie va stam la dispozitie la: 

Tel: 0749315937

Mail: redactia@ardealul.info

Link-uri utile

Mai jos aveti cateval ink-uri utile din domeniul rural: 

http://www.madr.ro

http://www.apia.org

http://www.ansvsa.ro